Ochrana osobných údajov

ZÁSADY OCHRANY OSOBNÝCH ÚDAJOV KLIENTOV

Všeobecné informácie k ochrane osobných údajov
Prevádzkovateľom pri spracúvaní Vašich osobných údajov je CK TRANSTIP, s.r.o., Vazovova 9/A, 811 07 Bratislava, IČO: 45313067, IČ DPH: SK2022954153. Spoločnosť je zapísaná v obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, oddiel: Sro, vložka č. 62512/B.
CK TRANSTIP, s.r.o. (ďalej len CK alebo prevádzkovateľ) pristupuje k osobným údajov svojich klientov zodpovedne a chráni ich v súlade s normami Európskej únie a právnymi predpismi Slovenskej republiky, aktuálne s Nariadením Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) č. 2016/679 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov (všeobecné nariadenie o ochrane údajov) a zákonom č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

Účel spracúvania osobných údajov
CK spracúva osobné údaje klientov za účelom plnenia zmluvy – zabezpečenia zájazdu a objednaných služieb. Na tento účel nepotrebuje CK osobitný súhlas klienta so spracovaním osobných údajov, nakoľko bez poskytnutia týchto údajov by bolo znemožnené riadne plnenie zmluvy.
Právnym základom spracovania týchto údajov je plnenie zmluvných záväzkov súvisiacich s poskytovaním objednaných služieb, a to najmä ubytovacích, stravovacích, dopravných a doplnkových služieb – napr. cestovné poistenie. Osobné údaje dotknutých osôb (dotknutou osobou je každá fyzická osoba, ktorej sa osobné údaje týkajú) môžu byť poskytnuté aj tretím osobám, ak je to potrebné pre plnenie zmluvy. Ide najmä o poisťovacie spoločnosti, ubytovacie zariadenia, dopravcov (napr. letecké a trajektové spoločnosti), príp. dodávateľov ďalších služieb v SR i v zahraničí. Podľa trasy zájazdu môžu byť výnimočne osobné údaje poskytnuté aj do tretích krajín. Dotknutá osoba má právo od CK požadovať informáciu, ktorým tretím stranám boli v konkrétnom prípade jej osobné údaje za účelom plnenia zmluvy poskytnuté.
CK ďalej spracúva osobné údaje klientov alebo potenciálnych klientov za účelom komunikácie, informovania o poskytovaných službách a na účely priameho marketingu.
CK neposkytuje osobné údaje dotknutých osôb tretím stranám na iné účely ako je účel plnenia zmluvy a ani ich nezverejňuje. Prístup k osobným údajom v rámci spoločnosti prevádzkovateľa majú len oprávnené a náležite poučené osoby.

Zdroje, rozsah a doba spracúvania osobných údajov
Zdrojom osobných údajov sú: objednávky, prihlášky, zoznamy účastníkov (pri kolektívnych zájazdoch), kontaktný formulár na webovej stránke, webová stránka, Google Analytics, telefonická alebo mailová komunikácia iniciovaná klientom resp. potenciálnym klientom.

CK spracúva osobné údaje získané od dotknutých osôb na účely plnenia zmluvy v rozsahu:
• meno a priezvisko
• adresa trvalého pobytu
• dátum narodenia
• číslo cestovného dokladu
• miesto narodenia
• štátna príslušnosť
• e-mailová adresa
• mobilné číslo

Osobné údaje účastníkov zájazdov sú uchovávané po dobu plnenia zmluvných povinností medzi objednávateľom a CK a po dobu nevyhnutnej archivácie. Po tomto období sú osobné údaje zničené.

CK spracúva osobné údaje, ku ktorým získala súhlas dotknutých osôb na marketingové účely v rozsahu:
• meno a priezvisko
• e-mailová adresa
• poštová adresa
Tieto údaje spracúva po dobu neurčitú, resp. do momentu, kedy dotknutá osoba vypovie súhlas so spracovaním poskytnutých osobných údajov.

CK spracúva údaje, ktoré neboli získané od klientov, ale pochádzajú z iných zdrojov napr.: IP adresy, údaje z návštevy našej internetovej stránky – napr.čas a história prezeraného obsahu.

Používanie analytických nástrojov (cookies)
Pri prehliadaní našich webových stránok používame súbory cookies – malé dátové reťazce, ktoré umožňujú sledovať, ako návštevníci používajú stránku. Sleduje sa čas strávený prezeraním stránky, navštívené podstránky, odchod zo stránky a podobne. Tieto informácie nie sú prepojené s osobou užívateľa, ani neslúžia na zber údajov o nich, ani sa neposkytujú tretím stranám, no umožňujú zlepšiť efektívnosť a atraktivitu stránky pre užívateľov.
Každý užívateľ prezeraním webovej stránky súhlasí s používaním cookies a ich ukladaním do svojho prehliadača. Dočasné cookies (session cookies) sa spracúvajú len po dobu prezerania stránky. Trvalé cookies (persistent cookies) zostávajú v prehliadači užívateľa uložené tak dlho, kým neuplynie ich živostnosť alebo ich manuálne neodstráni.
Ak užívateľ nesúhlasí s používaním súborov cookies, musí sa návštevy stránky vzdať alebo môže súbory cookies aktívne vymazať alebo zablokovať ich ukladanie v svomom prehliadači (podrobnosti na stránke aboutcookies.org). Potom bude možné aj naďalej prehliadať našu stránku, avšak niektoré funkcie nemusia fungovať správne.
Na jednotlivých podstránkach môžu byť použité remarketingové kódy na zaznamenanie pohybu užívateľa na stránke, čo umožňuje v budúcnosti ponúkať služby cielene prispôsobené záujmom užívateľa. Cookies zaisťujúce remarketingové kódy, môžu návštevníci webovej stránky nastavením svojho prehliadača zakázať.

Práva dotknutej osoby
Dotknutá osoba má právo od prevádzkovateľa vyžadovať:
• potvrdenie o tom, či sú alebo nie sú jej osobné údaje spracúvané a v akom rozsahu
• prístup k svojim osobným údajom
• opravu, vymazanie alebo obmedzenie spracúvania svojich osobných údajov
• informáciu o zdroji osobných údajov, pokiaľ údaje nepochádzajú od dotknutej osoby
• likvidáciu svojich osobných údajov, ktorých účel spracúvania skončil
Svoje právo je možné si uplatniť podaním písomnej žiadosti poštou na adresu prevádzkovateľa alebo elektronicky na e-mailovú adresu transtip@transtip.sk.
V prípade pretrvávajúcej pochybnosti o zákonnosti spracúvania svojich osobných údajov má dotknutá osoba právo podať sťažnosť dozornému orgánu, ktorým je Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky

 

Tieto internetové stránky používajú súbory cookies. Bližšie informácie o použitých súboroch a ako je možné zabrániť ich používaniu nájdete na stránke s informáciami o ochrane osobných údajov.